Selvom vi måske ikke tænker så meget aktivt over det i hverdagen, så betyder udseendet i vores bolig faktisk rigtig meget for vores humør og f.eks. stress. Man kender det måske fra, at når der er rodet og man ikke har fået taget opvasken, så bliver man nemmere stresset og frustreret. Det samme gælder med indretning og udseende i boligen, når der f.eks. skal vælges maling til væggene. Det betyder nemlig en hel del om det er den ene eller den anden nuance. Det kan godt virke fjollet, at det kan have så stor en forskel, men hvis man ser på ekstremerne som forskellen på f.eks. sort vægmaling og hvid vægmaling, så vil man også hurtigt fornemme, at det er 2 meget forskellige følelsesmæssige udtryk man løber ind i der.

Så du har måske besluttet dig for, at nu skal det være tid til nye farver på væggene i lejligheden og du har fundet et godt vægmaling tilbud, så nu er det bare at komme i gang – men hvilke steps er det lige man skal huske på og hvordan kommer man igennem det uden at få problemer? Læs med her!

Kunsten at vælge den rette farve

Det første er en ret indlysende og væsentlig detalje. Du skal ganske enkelt vælge den rigtige farve. Det kan hurtige lyde trivielt, når man bare taler om det, men det bliver faktisk ret nemt et større arrangement, da der f.eks. bare af farven hvid er et hav af nuancer. Derfor kræver det lige noget tænke-arbejde i begyndelsen og måske nogle diskussioner med kæresten indtil man finder ud af hvilken farve man skal have. Tænk meget på hvilket rum det skal bruges til, hvilke møbler man vil have i det rum og evt. hvilket lysindfald der også er – alt dette kan spille en rolle.

Den anden del af det er en mere praktisk orienteret beslutning, da det egentlig mere handler om hvilken type maling man skal have fat på. Det afhænger af bl.a. materialet man skal male på, men også ting som f.eks. holdbarhed og hvilken standard man har til kvalitet. Her er det som at købe så meget andet: Man finder ud af, hvad behov man lige præcis har og så finder man kombinationen af det billigste og det bedste. Nemmere sagt end gjort, men det kan ikke forklares dybere uden bare at sludre derudaf.

Husk de praktiske detaljer – hvem skal male?

Nu når vi taler om de praktiske ting, så er der selvfølgelig hele udførslen af arbejdet. Nu har du hygget med at vælge farver og finde vægmaling på tilbud, men nu har du 5 spande maling i bilen og der skal til at ske noget. Du har nu 2 muligheder: Enten så gør du det selv eller du kan få en professionel til at gøre det. Hvis du gør det selv, så er der penge at spare, men du skal også være opmærksom på dine begrænsninger. Hvis ikke du er så erfaren, så tager det altså tid og kan godt være ret krævende.

Hvis du i stedet vælger at få en professionel til at gøre det, så slipper du for problemerne med, at det er tidskrævende og hårdt arbejde og får samtidig et rigtigt godt resultat ud af det, da man må formode, at en professionel har en vis erfaring med emnet. Du vil komme til at betale lidt mere for det, men her afhænger det også meget af temperamentet og hvor meget en gør-det-selv-type man er og hvor høj pris man sætter på sine egne mandetimer med pensel.