De fleste har på et eller flere tidspunkter i deres liv stiftet bekendtskab med en såkaldt punkteret termorude. Måden hvorpå man kan se, at en termorude er punkteret er ved, at den pludseligt er blevet tåget og ser våd ud. Mange ved ikke hvad det skyldes og af denne grund gør de heller ikke noget ved det. De lader den blot være som den er, og det er aldrig en god ide. Det er altid kun termoruder der punkterer, hvilket der er en meget god grund til. Det er sådan, at en termorude består af to lag glas. Disse to lag glas er normalt helt tætte således, at selv ikke det mindste fugt kan komme ind mellem dem. Af og til sker der dog det, at de bliver utætte og her kan der komme fugt ind. Er man så uheldig er der stor sandsynlighed for, at man står tilbage med en punkteret termorude. Er man i den situation bør man hurtigt gøre noget ved det således, at man slipper for at kigge på den tågede rude i lang tid.

Skift en punkteret termorude ud hurtigt

Mange mennesker har en ide om, at det blot er midlertidigt. De tænker, at hvis de bare venter i lang tid så vil en punkteret termorude gå væk af sig selv og så skal den nok blive pæn. Er man typen, der tænker sådan vil man dog meget hurtigt blive skuffet. For når først en rude er punkteret vil den aldrig blive normal igen. Den vil blive ved med at se fugtig og dugget ud. Derfor kan man lige så godt med det samme skifte ruden ud så den bliver pæn. Gå ind på siden https://detklareudsyn.dk/punkteret-termorude/ og se hvad du skal foretage dig for at få ruden skiftet.

For blot 50 år siden var det meget sjældent, at man så en punkteret termorude. Det skyldes, at man dengang slet ikke havde termoruder i lige så stort omfang. Har man fået skiftet ruder inden for de sidste 50 år er der derfor stor sandsynlighed for, at man har termoruder. Af og til kan man gode finde huse, som fortsat har de helt almindelige ruder, som man havde før termoruder. Det er dog meget sjældent fordi, at folk har fundet ud af, at det både er billigere og mere praktisk med termoruder. Den eneste ulempe er blot, at man kan risikere det, at man pludseligt står med en punkteret termorude. Det er dog meget nemt at gøre noget ved, hvorfor det aldrig vil være så stort et problem.

En punkteret termorude isolerer dårligere

Den største ulempe ved, at have en punkteret termorude er, at det er grimt. Det kan slet og ret være frustrerende at gå rundt og kigge på sådan en rude fordi, at den ikke er pæn. Alene af den grund er det en god ide at få den skiftet ud så hurtigt som muligt. For selvom det måske kun er en enkelt rude ud af de mange ruder man har, der er påvirket vil det alligevel være grimt. Det vil være noget, som man tænker over hver gang man kigger på ruden og derfor bør man skifte den med det samme.

 

Det er dog ikke kun æstetikken, som kan blive påvirket af en punkteret termorude. For det kan også være, at isoleringsevnen den daler en smule. Det er sjældent meget der sker i forhold til isoleringen, men en lille rolle vil det dog spille i forhold til hvor godt ruden isolerer. Derfor er der flere grunde til så hurtigt som muligt at få udskiftet en punkteret termorude med en ny.