De fleste gør brug af internettet på en dagligbasis. Dette betyder blandt andet, at de fleste mennesker udveksler en hel del data over nettet hver eneste dag. Det, som de færreste overvejer, er, at denne information ofte logges og gemmes, hvilket betyder, at man i princippet kan være under konstant overvågning. Selvom man nødvendigvis ikke har noget at skjule, kan det virke utrolig grænseoverskridende, at ens data kan blive delt med uvedkommende. Dog er det ikke kun den data, som man deler på nettet, der kan spores. Ens geografiske placering kan også nemt bestemmes på baggrund af ens IP-adresse. Hvis denne form for overvågning skal undgås, skal man gøre brug af VPN-tjenester såsom Tunnelbear.

Bliv klogere på VPN-tjenester som Tunnelbear

VPN er en forkortelse for konceptet Virtuel Private Network, som helt basalt handler om at værne om privatliv og anonymitet, når man færder sig på internettet. Der gøres brug af moderne krypteringsteknologi, som gør, at ens data bliver ulæseligt, og dermed også ubrugeligt for folk, der er uvedkommende. At gøre brug af denne type teknikker er nødvendigt, hvis man ønsker at holde sig anonym. Udover, at ens information bliver krypteret, denne server også sørge for, at ens IP-adresse skjules ved at give brugeren en kunstig geografisk placering. Dette kan også gøre, at man kan bruge diverse hjemmesider, der er tilknyttet ens placering, internationalt. Et eksempel på en sådan VPN-tjeneste er Tunnelbear

Kig på anmeldelser af Tunnelbear, når du skal vælge

Når man står til at skulle vælge en VPN-tjeneste, kan man med fordel bruge lidt tid på at skabe sig et overblik. Der findes nemlig utrolig mange forskellige udbydere, der alle har forskellige fordele og ulemper. Ved at kigge på denne hjemmeside: https://vpninfo.dk/anmeldelser/tunnelbear/, vil du eksempelvis finde en anmeldelse af siden Tunnelbear, som giver et godt overblik over, hvad man kan forvente af siden.