Når man skal ud og købe mad til sin kat, så er man udmærket godt klar over, at der er et stort hav af forskellige slags kattefoder. Det kan nemlig deles op i mange forskellige kategorier. Det kommer først og fremmest an på, hvilken slags kat man har. Hvis man har en racekat, så kan det være en god idé, hvis man sørger for at få noget foder, der er egnet til den race. Hvis man bare har en helt almindelig huskat, så behøver man ikke at tænke så meget over det.

Derudover er der også foder beregnet til de forskellige aldersfaser i kattens liv. Det vigtigste foder er nok killingefoder. Som helt lille er det nemlig vigtigt, at killingerne får de rigtige næringsstoffer, så deres opvækst bliver optimal. Hvis de mangler nogle af disse stoffer, så kan det komme til at have negativ indflydelse på dem. Derudover har katten også brug for forskellige næringsstoffer i løbet af livet. Så der er forskelligt kattemad i forhold til, hvor gammel katten er. Hvis man gerne vil forkæle sin kat, så kan man også vælge at skifte tørfoderet ud med noget vådfoder engang imellem.

Specielt kattefoder de syge katte

Efterhånden er der ikke kun kattefoder til de katte, der er helt raske og fine. Der er nemlig også blevet lavet kattemad, der er mere målrettet de katte, der ikke har det særlig godt. Det er nemlig meget praktisk, da man ikke længere skal bekymre sig om, hvad ens kat spiser. Katte der lider af bestemte sygdomme, vil nemlig have svært ved at spise bestemte slags mad. Så efter man har valgt at lave kattemad, der er beregnet til katte, der lider af forskellige ting, så kan de katte endelig få muligheden for at få noget ordentligt noget at spise. Det er helt klart en fordel at have kattefoder, der hjælper din kat.

Udover at de rent faktisk har valgt at lave disse ting, så er det også meget essentielt, at man også har lavet så stort et udvalg. Det er nemlig ikke kun få sygdomme det dækker over. Der er nemlig blevet lavet foder til en række af de mest normale sygdomme. Så hvis man har en kat, der lider af nedsat nyrefunktion, forstoppelse, gigt, hudallergi, diarre eller mange andre ting, så kan man få noget kattefoder, der kan hjælpe på det. Det er dog ikke noget, der virker mirakuløst. Det gør ikke tilstanden værre og kan godt hjælpe en smule på det. Det giver katten muligheden for at spise normalt.

Det rigtige valg uanset behov

Der er selvfølgelig mange ting, som man skal forholde sig til, når man skal finde det helt rigtige kattemad. Men det er selvfølgelig vigtigt, at man også ender med at få noget kattefoder, som ens kat rent faktisk godt kan lide. Hvis man har en syg kat, så kan man have to forskellige former for foder, så hvis ens kat får det bedre, så vil man altid have noget andet mad også. Der er meget at vælge imellem, så man har muligheden for at vælge det, som man føler er bedst i forhold til sin kat. Der er frit valg på alle hylder.