Skal du gøre hjemmet klar til en lille ny hvalp? Eller har du måske allerede haft en hund i noget tid, men løbende fundet ud af, at du mangler det rette udstyr? Det kan være sværere end man tror, at gennemskue nøjagtigt hvad der bør anskaffes, når familien forøges med en pelset ven. Hunde er meget forskellige og derfor kan det være svært at finde ud af, hvad du skal bruge. Hvis du læser videre her får du en guide til, hvad du som hundeejer bør anskaffe dig, så I er godt dækket ind, når hunden flytter ind. Først og fremmest er det en god idé, at overveje hundens størrelse – ikke kun som hvalp, men også når den er udvokset. På den måde kan du købe praktisk ind og forebygge uforudsete udgifter.

Det her skal du bruge

  • Hundesengen er det sted, hvor hunden kan finde ro og fred. Hunde sover mange timer i døgnet og derfor er det vigtigt, at hundesengen er komfortabel. Det er vigtigt, at hundesengen ikke er for lille til hunden og her er det en god idé, at overveje hvor stor hunden bliver når den er udvokset.
  • Vand- og foderskåle er vigtige, så hunden kan få sine daglige måltider og den væske den har brug for. Du bør vælge skålene ud fra den størrelse, som hunden får når den er udvokset, mens en skål med skridsikker bund sikrer, at skålen bliver stående på sin tiltænkte plads.
  • Hundeudstyr til bilen er nødvendigt, hvis Trofast skal med ud at køre. Det er først og fremmest vigtigt, at hunden sidder sikkert i bilen og at den er spændt fast. Derfor bør du undersøge mulighederne for en hundesele, en transportkasse – eller mere ideelt; et bur hvori hunden kan sidde eller ligge, mens du kører bil.
  • Hundesnoren er selvfølgelig også et vigtigt element i det, at være hundeejer. Hertil skal du bruge et halsbånd, hvorpå snoren kan påsættes. Halsbåndet må ikke være for stramt – brug som udgangspunkt en tommelfingerregel, der siger, at du skal kunne få to fingre mellem hundens hals og halsbåndet. Hvis du alligevel synes at halsbåndet virker generende på hunden, eller hvis du synes du har behov for mere kontrol på gåturene, så anbefales du, at anskaffe en hundesele i stedet.
  • Pels- og tandpleje er også en vigtig del af det at være hundeejer. Hertil bør du sørge for hundeshampoo af god kvalitet og tyggelegetøj til at bibeholde mundhygiejnen.
  • Hunden er et stort legebarn og derfor er det vigtigt, at de har noget sjovt legetøj ved sin side. Legetøjet bør tilpasses efter hundens alder og temperament og du finder som ejer hurtigt ud af, hvilken type legetøj din hund præfererer. Desuden er hunden et flokdyr og vil dermed hurtigt knytte sig til for eksempel et blødt krammedyr.
  • Desuden bør du anskaffe dig høm høm poser, godbidder, loppemidler og næringsrigt foder. Hvis du følger denne guide er du sikker på, at du har det rette udstyr til hunde.