Fødselsdag er noget vi alle har én gang om året – medmindre man er født på en skuddag i et skudår. Det er dog de færreste som er det, og derfor er fødselsdagen altså et regelmæssigt tilbagevendende fænomen. At fejre fødselsdag er en gammel tradition, og der er faktisk mange sjove historier knyttet til fænomenet. For at læse mere, så tryk her. Men lige meget hvad baggrunden for fejringen er, så er der nogle traditioner, som de fleste holder i hævd, når dagen nærmer sig. Langt de fleste holder nemlig en traditionel fest, med gaver, kage og drikkevarer.

Det er skønt med fester. Hvem elsker ikke at få lækker mad, hygge sig med venner og familie og give og få gaver? Der er en grund til at så mange danskere vælger denne løsning, når de skal fejre dem selv og andre, og er det denne vej man vælger at gå på sin fødselsdag, så er der da heller intet at sige til dette. Men fordi der er så mange fødselsdagsfester, og fordi de alle minder om hinanden, så kan det nemt komme til at blive en smule kedeligt. Og netop derfor kan det være sjovt at spice tingene op og fejre fødselsdag på en anderledes måde.

Sådan kan du også holde fødselsdag

Nogle gange kan det være, at man ikke orker en masse mennesker og en masse opmærksomhed. Det kan være, at man har haft travlt i skolen eller på arbejde, og ikke kan finde tiden til at organisere og planlægge. Det kan også være, at man inden for den seneste tid har været til rigtig mange fester og fejringer hos andre. Lige meget grunden, så kan man fint fejre sin fødselsdag på mere afdæmpet facon. Det kunne for eksempel være at tage på restaurant med den nærmeste familie, eller tage på en udflugt til en hyggelig del af Danmark for en enkelt dag.

Man kan også gøre det lidt mere storstilet, og i stedet for en tur i byen kan man tage på en rejse. Her kan man eventuelt frabede sig gaver fra familien eller vennegruppen, og i stedet bede dem om at tage med en på ferien. Det kan være en ferie alt efter ens egne interesser og ens eget hjerte. For eksempel kan man tage på en hurtig storbyferie til en by i Europa, eller måske en solskinsferie til den spanske solkyst.

Fødselsdage er sjovest i andres selskab

Der er rigtig mange måder, man kan fejre en god fødselsdag på. Egentlig er der kun ét kriterium, som skal opfyldes, for at fødselsdagen kan blive en succes. Og det er, at man skal være omgivet af gode venner og ens kæreste familie. At have fødselsdag handler nemlig i sidste ende om at få vist kærlighed og opmærksomhed, og det får man bedst, når man er omgivet af mennesker, som holder af en. Hvad end man holder fest, tager på rejse eller spiser ude, skal man derfor sørge for at omgive sig med gode folk.