Fra reklamer, medier og sikkert også den nærmeste omgangskreds, kan man nemt få det indtryk at parforholdet altid bør være harmonisk og ganske ukompliceret. Sådan forholder det sig desværre ikke altid i virkeligheden. Det er absolut ikke altid let at danne par og stå sammen i last og brast. Den gode og givende tosomhed er en svær balance, der kræver kompromisser og af og til en del kreativitet og stålvilje at bevare.

Alt for mange par smider i dag håndklædet i ringen og giver op. Inden et så drastisk skridt tages, bør man kæmpe for at finde det parforhold, der var engang og forsøge at genskabe det med hinanden eller i det mindste forsøge at bryde på så hensigtsmæssig en måde som muligt.

couple-913239_960_720

Stil skarpt på forholdet med en parterapeut

 

Til samtaler hos en parterapeut handler det i høj grad om at komme videre, – sammen eller hver for sig. En parterapeut hjælper med at stille skarpt på de handlemønstre og negative følelser, der ofte trænger til at blive ændret på, hvis parforholdet skal blive bedre eller måske afsluttes på en fornuftig måde. Måske er der ikke så mange der taler om, at de er startet i parterapi, men ikke desto mindre er det blevet meget udbredt og bliver benyttet flittigt i dag. Regn med at andre også oplever problematiske perioder, – også selvom de ikke skilter med det.

Skal den terapeutiske proces virke, så er det vigtigt at begge parter er enige om at vil gøre en indsats og gå helhjertet ind i et forløb. Alle samtaler og øvelser foregår i dyb fortrolighed og parterapeuten er en neutral og upartisk i sit virke. Her kommer begge parter til orde i rolige rammer, – et fornuftigt og frugtbart alternativ til den dræbende tavshed eller de voldsomme skænderier, der ofte kommer når kærligheden er i krise.

 

Bliv en bedre partner hos en parterapeut

Klar kommunikation er en af grundstenene i et parforhold. En god partner lytter engageret til modparten, men er også i stand til at italesætte sine egne følelser og tvivl på en ordentlig måde. Dette trænes grundigt hos en parterapeut, hvor mange lærer at sætte tydelige ord på alt, hvad der kan være abstrakt og svært at tale om.

Parterapi kan blive starten på en givende proces og en fælles rejse mod et godt mål for dem, der vil hinanden det bedste og gerne vil være aktive omkring at skabe forandringer og forbedringer i deres parforhold.